A mindennapok láthatatlan segítői a Jászságban

Megosztás

Azok a jászberényi és környékbeli fiatalok, akikből még nem halt ki a segítőkészség és szeretnek önzetlenül tenni másokért. A hétköznapok apró, de reménykeltő hősei.

Ők a Jászsági Fiatalok Önkéntes Csapat Egyesülete.

Fiatalok, akikből még nem veszett ki az önzetlenség, akik a reményt jelentik a jelenlegi, elképesztően önzővé vált világunkban. Egy bejegyzésük a közösségi médiában a héten: Az elmúlt hónapban Pusztamonostoron, Jászladányon, Jászszentandráson, Jászfényszarun végeztünk “szívműtéteket”, Jászalsószentgyörgyről pedig a Cifrapalota Óvoda által szervezett kupakgyűjtőverseny termését hoztuk el. Jászfényszarun újra a régi helyén dobog a nagy gyűjtőszív is.

Kik ezek a fiatalok? “A 2008-ban indult tárgyi adománygyűjtésünk mára egy nagy, fiatalokból álló önkéntes csapattá nőtte ki magát. Éveken át a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika kis betegeinek gyűjtöttünk a karácsonyi időszakban játékokat, ruhákat, élelmiszer és tisztasági csomagokat, könyveket. 2014-től a tevékenységünk kibővült több olyan dologgal, ami elősegítheti a súlyos beteg, valamint hátrányos helyzetű gyerekek napjainak jobbá tételét, fejlődését és próbáljuk minél több intézménnyel felvenni a kapcsolatot, főként a jászsági térségben. 2016 -tól foglalkozunk műanyagkupak gyűjtéssel, a Jászságban lévő kupakgyűjtő szívek nagy részét mi üzemeltetjük.”

Köztünk nőnek fel 💝 Ők mindannyian diákként kezdtek nálunk, egyesületté válásunk óta többen a kötelező 50 óra közösségi munka letöltésére jöttek hozzánk. És valahogy itt ragadtak. Büszkék vagyunk rájuk. Sok mindent még mi, régi tagok is tanulunk a mai napig saját és mások tapasztalataiból. De örülünk, hogy van valami, ami itt tartja azokat a fiatalokat, akik szeretnek tenni önzetlenül másokért – írják közösségi oldalukon.

Ezen a hétvégén sem csak henyéltek.

“Ez a hétvége sem telik eseménytelenül. Délelőtt a Jászság Dinamikája Futóversenyen segédkeztünk, majd Jászjákóhalmán kupakszív ürítéssel folytattuk a napot” – írta az egyesület, mellékelve számos képpel.

Minden elismerésünk a jászsági fiataloké, akik megmutatják, hogy ilyen is lehetne a világ. További hosszú, eredményes működést és a jelenleginél is sokkal nagyobb elismerést kívánunk ezeknek az önzetlen embereknek. (T. S.)

Kapcsolódó cikkek